Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

 

«Ταφόπλακα για τους έλληνες ναυτεργάτες» το πολυνομοσχέδιο λέει η ΠΝΟ


48ωρη πανελλαδική απεργία από την Πέμπτη 31/01



 

«Αιτία πολέμου και ταφόπλακα για τους έλληνες ναυτεργάτες» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, ζητώντας την απόσυρσή του, και προχώρησε σε προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από την Πέμπτη 31/01 στις 6 το πρωί.



Σύμφωνα με την ΠΝΟ, με το πολυνομοσχέδιο, ανοίγει ο δρόμος για ατομικές συμβάσεις με τα κατώτερα πληρώματα πλοίων της ποντοπόρου, ολικής χωρητικότητας πάνω από 3.000 κόρους, αλλά και των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής και μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις αναφορικά με το ξενοδοχειακό και βοηθητικό προσωπικό των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων.
Στελέχη της ΠΝΟ αναφέρουν ότι με έμμεσο τρόπο, καταργείται πλέον και η 10μηνη υποχρεωτική στελέχωση των πλοίων. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στον πλοιοκτήτη, έπειτα και από αίτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, να διακόπτει -επιπλέον των δύο μηνών αποδρομολόγησης που δίνονταν σε ένα πλοίο για την ετήσια επιθεώρησή του, χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση υποχρεωτικής στελέχωσής του- τα δρομολόγια για 45 διαδοχικές ημέρες και εφόσον η συγκοινωνιακή ανάγκη καλύπτεται, χωρίς να έχει και σε αυτή την περίπτωση την υποχρέωση στελέχωσης του πλοίου. Τη σχετική ρύθμιση αναμένεται να εφαρμόσουν οι πλοιοκτήτες μετά το Πάσχα, οπότε η κίνηση είναι μειωμένη, μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Τέλος η δρομολόγηση για τα επιβατηγά-υδροπτέρυγα και ταχύπλοα θα γίνεται πλέον υποχρεωτικά για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, από 7,5 μήνες που ήταν μέχρι σήμερα.
Στελέχη της ακτοπλοϊκής αγοράς ανέφεραν ότι η ακτοπλοϊκή αγορά θα γίνει για πρώτη φορά ανταγωνιστικότερη, χαρακτήρισαν τις επιπτώσεις στη ναυτεργασία ελάχιστες, ενώ τόνισαν ότι «οι ναυτικοί δεν θα πρέπει να προτρέχουν πριν από την εφαρμογή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.