Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Βόλεϊ γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Βόλεϊ γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός
Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού επικράτησαν στου Ρέντη του Ολυμπιακού με 3-1 σετ, πέτυχαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια των πλέι οφ και κατέκτησαν τον τίτλο για 15η φορά και 6η σερί. Παράλληλα έκαναν το νταμπλ, καθώς έχουν ήδη στεφθεί και Κυπελλούχες.

Εκτός ελέγχου η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού

   Εκτός ελέγχου η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού
Τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία τους καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αμερικανικές αρχές. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, η πετρελαιοκηλίδα κατευθύνεται με ταχύ ρυθμό προς τις ακτές της Λουϊζιάνα, έχοντας ήδη καλύψει επιφάνεια που ξεπερνά τα 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απειλείται μέχρι και τοκαταφύγιο άγριων ζώων στο δέλτα του ποταμού Μισισίπι


Πρωτομαγιά στη σκιά των σκληρών μέτρων


Πρωτομαγιά στη σκιά των σκληρών μέτρων
Στη σκιά των σκληρών οικονομικών μέτρων γιορτάζεται φέτος η Πρωτομαγιά. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί του Σαββάτου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.




Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν μόνο οι αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών. Ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, ενώ δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη.
Ακόμα, δεμένα θα μείνουν όλα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΠΝΟ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις «φουντώνουν» την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 5 Μαΐου 24ωρη απεργία. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου, ενώ χειρόφρενο τραβούν και πάλι τα τραίνα του ΟΣΕ.

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις επερχόμενες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Ήδη αποφασίστηκε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στην πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή να συμμετέχουν και απορριμματοφόρα των δήμων.

Αντιδρώντας στο νέο σύστημα προσλήψεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας δάσκαλοι και καθηγητές συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου.

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.