Σάββατο 17 Απριλίου 2010

TA NEA On-line

TA NEA On-line: "Δύο στους τρεις Γάλλους δεν θέλουν νέα θητεία Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας
Προτιμούν τον πρωθυπουργό"
Το 65% των Γάλλων πολιτών θα προτιμούσαν να μην είναι υποψήφιος ο Νικολά Σαρκοζί το 2012, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπηση της BVA για το «Canal+».

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%) θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο Σαρκοζί θα είναι και πάλι υποψήφιος.
Σε περίπτωση που τελικά δεν είναι υποψήφιος, οι πολίτες δηλώνουν την προτίμησή τους στον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν με 31% και ο Αλαίν Ζιπέ με 21%.
Ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη δηλώσει ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του το επόμενο έτος. Η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι, πάντως, θα προτιμούσε να μην είναι υποψήφιος.

Μιλώντας στο γυναικείο περιοδικό που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Le Figaro, η Πρώτη Κυρία είπε ότι «ως γυναίκα» θα προτιμούσε να αποφύγει νέα προεδρική θητεία, «ίσως γιατί ανησυχεί για την υγεία του, ίσως γιατί θα ήθελε να ζήσουν πιο ήρεμα την υπόλοιπη ζωή τους».

Αναζητούν επιζώντες στην Κίνα

Αναζητούν επιζώντες στην Κίνα

Έφτασε η αποστολή βοήθειας στη σεισμόπληκτη Γιούσου


Μαθητές βρίσκονται ανάμεσα στους πέραν των 600 νεκρών από το φονικό σεισμό στην Κίνα. Πολλά άτομα βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια των κτιρίων, ενώ χιλιάδες άστεγοι βρίσκουν καταφύγιο τους δρόμους.
ΣΕΙΣΜΟΣ

Υπενθύμισε την τραγωδία του προηγούμενου σεισμού στο Σετσουάν, το 2008

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια μετά το σεισμό στην επαρχία Τσινγκάι, της βορειοδυτικής Κίνας, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 617 ατόμων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του πρακτορείου Νέα Κίνα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον 66 μαθητές και σπουδαστές, και πέντε δάσκαλοι, ενώ δεκάδες άλλοι είναι θαμμένοι κάτω από συντρίμμια σχολείων, με ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης. Ο Ουάνγκ Γιούμπο, υπεύθυνος του τομέα παιδείας της επαρχίας Τσινγκάι, διευκρίνισε πως από το σεισμό κατέρρευσαν τουλάχιστον 11 σχολεία. Δεκάδες γονείς περίμεναν με αγωνία νέα για τα παιδιά τους, πρόσθεσε ο ίδιος. Οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία ανέρχονται στις 2.038, ενώ το σύνολο των τραυματιών έφτασε τις 9000. Από το σεισμό ισοπεδώθηκαν 15.000 κατοικίες, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι περίπου εκατόν χιλιάδες άνθρωποι.

Τα συνεργεία διάσωσης συνέχιζαν και χθες τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων με 5000 χιλιάδες διασώστες. Χιλιάδες σεισμόπληκτοι, που έμειναν άστεγοι στην περιοχή Γιούσου, πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν.

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

Αθλητικά - Ειδήσεις Google

Σε μια αναμέτρηση που δίχως υπερβολή διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του χειρότερο ματς της σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε στην τελευταία φάση να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ", στο μεγάλο ντέρμπι μίσους της πόλης, στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής της Premier League.

epa - european pressphoto agency: ΜΥΡΤΙΣ -ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ ΤΟΥ 5ου ΑΙΩΝΑ πΧ

epa - european pressphoto agency: ΜΥΡΤΙΣ -ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ ΤΟΥ 5ου ΑΙΩΝΑ πΧ: "ΜΥΡΤΙΣ -ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ ΤΟΥ 5ου ΑΙΩΝΑ πΧ"
Η ' Μύρτις" εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Κηφισιά Πέμπτη 15 Απριλίου 2010. Η " Μύρτις " είναι το αναδομημένο από ειδικούς επιστήμονες πρόσωπο νεαρής Αθηναίας ηλικίας 11 ετών που ο σκελετός της βρέθηκε το 1994-95 σε ομαδικό τάφο στο κέντρο της Αθήνας. Η Μύρτις πέθανε από τυφοειδή πυρετό τον 5ο αιώνα πΧ, ασθένεια από την οποία πέθανε και ο Περικλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.