Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Madata.GR - Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks








"Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks"Η Interpol εξέδωσε σήμερα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, την ώρα που ο παγκόσμιος σάλος από τη μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των Η.Π.Α. δεν έχει κοπάσει, αλλά τουναντίον εξαπλώνεται πέρα από τις διμερείς σχέσεις των κρατών και στις χρηματαγορές.



Ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο 39χρονος Αυστραλός χάκερ που ίδρυσε τον ιστότοπο που προβαίνει στις αποκαλύψεις, καταζητείται ήδη από τις Αρχές της Σουηδίας, οι οποίες τον βαρύνουν με κατηγορίες περί βιασμού μιας γυναίκας και παρενόχλησης μιας δεύτερης, τις οποίες ωστόσο ο Ασάντζ διαψεύδει.
Η Interpol, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ, όπου τον εντοπίσουν. Ο Αυστραλός ζει αρκετό καιρό τον χρόνο στη Βρετανία και στη Σουηδία. Λέγεται ότι ζει σαν φυγάς και σπάνια κοιμάται δύο φορές στο ίδιο σημείο.

Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση του Ισημερινού εμφανίστηκε να προσφέρει άσυλο και υπηκοότητα στον Ασάντζ, αλλά ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απέσυρε την προσφορά μερικές ώρες αργότερα, λέγοντας ότι ο Αυστραλός «δεν θα έπρεπε» να είχε προχωρήσει στην παραβίαση του νόμου των Η.Π.Α..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.