Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Νέες αποκαλύψεις για τον πόλεμο των Αμερικανών από την πλατφόρμα Wikileaks | Πολιτική | Deutsche Welle | 23.10.2010

Νέες αποκαλύψεις για τον πόλεμο των Αμερικανών από την πλατφόρμα Wikileaks | Πολιτική | Deutsche Welle | 23.10.2010: "Νέες αποκαλύψεις για τον πόλεμο των Αμερικανών από την πλατφόρμα Wikileaks"


391 χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διαδικτυακή πλατφόρμα Wikileaks. Τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές για τον πόλεμο στο Ιράκ.Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις στρατιωτικών μυστικών στη ιστορία, γράφει το Der Spiegel. Μετά τις δημοσιεύσεις 77 χιλιάδων απορρήτων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, η διαδικτυακή πλατφόρμα Wikileaks έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα 391 χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ. Πρόκειται για ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του πολέμου στο Ιράκ, όπως την συμμετοχή σε βασανιστήρια και Ιρακινών, την εμπλοκή του Ιράν, τη συμμετοχή ιδιωτικών στρατών στις επιχειρήσεις.


Αντιδρώντας το αμερικανικό Πεντάγωνο, ισχυρίζεται ότι η προηγούμενη δημοσιοποίηση στρατιωτικών εγγράφων για το Αφγανιστάν από τη WikiLeaks, προκάλεσε πολλά προβλήματα, καθώς έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές πολλών συνεργατών των Αμερικανών και διοχέτευσε πληροφορίες υψηλής στρατιωτικής  σημασίας.
afp/dpa/Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. Σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.