Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Αφόρητη ζέστη το Σαββατοκύριακο.

Αφόρητη ζέστη το Σαββατοκύριακο.
ε κλοιό καύσωνα θα βρεθεί η χώρα το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.



Το Σάββατο, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενίσουν λίγο (3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ) και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς. Καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ίπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.



Το απόγευμα, προβλέπεται να αναπτυχθούν στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.



Παρόμοιες θα είναι η συνθήκες και την Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, και μόνο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα υποχωρήσει ελαφρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.



Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.



Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.