Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Επιστράτευση των ναυτεργατών




Επιστράτευση των ναυτεργατών.








Επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Τόνισε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε όλα τα περιθώρια. Αντίθετη εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ, η οποία άλλωστε είχε εκφράσει αντιρρήσεις και στην περίπτωση του Μετρό. Αμετακίνητοι παραμένουν οι ναυτεργάτες που εδώ και μέρες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς σήμερα αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία παρά την προειδοποίηση του υπουργού Ναυτιλίας.

Τα λιμεναρχεία θα ξεκινήσουν να δίνουν τα φύλλα επίταξης από την Τρίτη.  Στις 6 το πρωί της Τετάρτης, θα δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση επιστράτευσης των ναυτεργατών, οι οποίοι αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία. Η ΔΗΜΑΡ φέρεται να θεωρεί αυστηρό το μέτρο, ζητώντας να προκριθούν άλλες λύσεις.
Εάν επιστρατευθούν οι ναυτεργάτες, θα πρόκειται για την 4η επιστράτευση μέσα σε μερικά χρόνια, αφού είχαν προηγηθεί οι επιστρατεύσεις του 2001, του 2006 και του 2010. Μάλιστα, η τελευταία διήρκησε δυο χρόνια, αφού άρθηκε στα τέλη του 2012.
«Είμαστε εναντίον των καταστάσεων όπως η επιστράτευση. Ο εργαζόμενος είναι ελεύθερος να αποφασίζει. Οι επιστρατεύσεις οξύνουν καταστάσεις και δεν έχουν λύσει ποτέ κάποιο θέμα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των μηχανικών Σάββας Τσιμπόγλου υπογράμμισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται και συσσωρεύει προβλήματα που είχαμε και τα κάνει χειρότερα. Σε καθεστώς επιστράτευσης τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε 31 απεργίες. Ξέρουμε πως θα κινηθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.