Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Μπαράζ απεργιών σήμερα.

Ημέρα απεργιών, στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων σήμερα Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, στο δημόσιο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ναυπηγεία και στα πλοία, αντιδρούν δυναμικά απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για τα εργασιακά και στην εφαρμογή του Μνημονίου 3.




Μέσα μεταφοράς
Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τα τρένα του ΌΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού λόγω της 24 ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Σε τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την ημέρα της απεργίας, είτε θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου είτε ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδιού».

Επίσης, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα λεωφορεία, ενώ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.
Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Πανυγειονομικής απεργίας που κήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Οι ομοσπονδίες του χώρου της υγείας καλούν στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης σε συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «να αναδείξει τα προβλήματα υποβάθμισης και διάλυσης του  ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου έχουν  κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επίταξη των απεργών του Μετρό. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε αυτή την απόφαση για λόγους αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ  και σ΄όλα τα ΜΜΜ, αλλά και επειδή η ΓΣΕΕ τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ΄αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες».

ΠΝΟ
Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προχωρά από την Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,  ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά.
Η ΠΝΟ, αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της ακτοπλοΐας.
Ναυπηγεία Ελευσίνας

Μηχανοκίνητη πορεία με βαρέα οχήματα των ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν εξαγγείλει για τις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πραγματοποιούν κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.

Η πορεία έχει προγραμματιστεί να γίνει κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου και της Ιεράς Οδού Ελευσίνας Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία παραμένουν απλήρωτοι από 10 έως 13 μήνες. Ζητούν να πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με την προσδοκία να υπάρξει βιώσιμη λύση που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των ναυπηγείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.