Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

in.gr - Παραδέχτηκε ότι έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με διαμάντια η Ναόμι Κάμπελ - Ειδήσεις - Κόσμος

in.gr - Παραδέχτηκε ότι έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με διαμάντια η Ναόμι Κάμπελ - Ειδήσεις - Κόσμος: "Παραδέχτηκε ότι έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με διαμάντια η Ναόμι Κάμπελ"
Χάγη, Ολλανδία
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσήλθε σήμερα, Πέμπτη, το τοπ μόντελ από τη Βρετανία, Ναόμι Κάμπελ, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η οποία άρχισε στις 10:10 ώρα Ελλάδας, το 1997 και ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική, η Ναόμι Κάμπελ έλαβε ως δώρο ένα σακουλάκι με μερικά μικρά διαμάντια.

«Είδα μερικά πετράδια, ήταν πολύ μικρά και φαίνονταν βρώμικα», δήλωσε η Κάμπελ στο δικαστήριο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα διαμάντια.

Πρόσθεσε ότι δεν κράτησε τα διαμάντια και ότι τα έδωσε στον διευθυντή του φλανθρωπικού ιδρύματος του Νέλσον Μαντέλα, Τζέρεμι Ράντκλιφ, προκειμένου να τα δώσει στο ίδρυμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ανακοίνωσε το Ίδρυμα, λέγοντας ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Τζ.Ράντκλιφ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL) είχε ανακοινώσει την 1η Ιουλίου ότι η Κάμπελ κλήθηκε να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκαναν η πρώην ατζέντισσά της, Κάρολ Γουάιτ και η ηθοποιός Μία Φάροου. Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το 1997 ο Τσαρλς Τέιλορ προσέφερε στην Κάμπελ ένα διαμάντι ύστερα από ένα δείπνο που δόθηκε στη Νότια Αφρική από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Νέλσον Μαντέλα.

Με την κατάθεση της Κάμπελ, η εισαγγελική αρχή επιδιώκει να στηρίξει την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ πουλούσε διαμάντια και αγόραζε όπλα, τα οποία έδινε στους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου της Σιέρα Λεόνε (RUF), οι οποίοι ακρωτηριάζαν πολίτες τη «μαύρη» περίοδο του 1991-2001.

Ο Τέιλορ έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ανοησίες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.