Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αναζητώντας τα χαμένα παιδιά | ΕΛΛΑΔΑ | Agelioforos.gr

Αναζητώντας τα χαμένα παιδιά ΕΛΛΑΔΑ Agelioforos.gr:

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Πληθαίνουν οι εξαφανίσεις ανηλίκων αλλά και τα περιστατικά αρπαγής τους από τον ένα γονιό
Ενα βρέφος μόλις 11 μηνών απήχθη από την αγκαλιά της μητέρας του και ακόμη δεν έχει βρεθεί, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι το παιδί δε βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Το «μαρτύριο» της γονικής αρπαγής βίωσε πρόσφατα και ένα κοριτσάκι στην ηλικία των 6 ετών, το οποίο «πλήρωσε» το χωρισμό των γονιών του και ξαφνικά βρέθηκε στη μέση.
Δεκάδες αγγελούδια έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια θύματα αρπαγής από αυτούς που εμπιστεύονται περισσότερο, τους γονείς ή τα συγγενικά τους πρόσωπα, γεγονός που προκαλεί μακροχρόνιες συνέπειες στον ψυχισμό των παιδιών.
«Πολλοί πιστεύουν ότι, όταν ένα παιδί είναι μαζί με κάποιον που εμπιστεύεται, δε βρίσκεται σε κίνδυνο και κατά συνέπεια δε θα πρέπει να θεωρείται εξαφανισμένο. Δυστυχώς, όμως, αυτή η πεποίθηση είναι τελείως εσφαλμένη», δήλωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.
Οι γονικές αρπαγές αυξάνονται και στην Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι και τον Απρίλιο του 2010, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλθηκαν 54 περιπτώσεις γονικής αρπαγής, φαινόμενο που προκαλεί στα μικρά θύματα έντονα σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, τα παιδιά - θύματα γονικής αρπαγής απομακρύνονται βίαια από το οικογενειακό περιβάλλον και αποξενώνονται από το φιλικό περίγυρο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.