Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

v2.imerisia.gr - «Μεθοδεύσεις από Intracom και Siemens» - ειδησεις , επικαιροτητα , πολιτικη

«Μεθοδεύσεις από Intracom και Siemens» - ειδησεις , επικαιροτητα , πολιτικη
«Μεθοδεύσεις από Intracom και Siemens»


Ο κ. Κεφαλογιάννης προκάλεσε ισχυρό ενδιαφέρον, όταν παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αναλυτικά τα γεγονότα της περιόδου 1989-1990 που αφορούσαν την προγραμματική ψηφιακή σύμβαση του ΟΤΕ και τα οποία τον οδήγησαν τότε σε παραίτηση.
Αίσθηση σε πολλούς βουλευτές που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο των «παράνομων χρηματοδοτήσεων» της Siemens στα μαύρα ταμεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων αλλά και σε κορυφαίους πολιτικούς στην Ελλάδα, προκάλεσαν χθες οι καταγγελίες του Ι. Κεφαλογιάννη.


Ο πρώην υπουργός Μεταφορών στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, επέμεινε στην άποψη ότι «οι μεθοδεύσεις από τις εταιρείες Intracom και Siemens ήταν πρωτοφανείς, μέχρι να καταφέρουν να πάρουν με απευθείας ανάθεση τις προγραμματικές συμβάσεις».

Ο κ. Κεφαλογιάννης προκάλεσε ισχυρό ενδιαφέρον, όταν παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής αναλυτικά τα γεγονότα της περιόδου '89 ? '90 που αφορούσαν την προγραμματική ψηφιακή σύμβαση του ΟΤΕ και τα οποία τον οδήγησαν τότε σε παραίτηση, μια ημέρα προτού οδηγηθεί σε διάλυση η Οικουμενική.



Ευθύνες

Και όπως όλοι πρόσεξαν προσωποποίησε τις ευθύνες που αφορούν τη «σκοτεινή περίοδο 1989» υποδεικνύοντας τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη σε πρωταγωνιστικό παράγοντα στην υπόθεση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που δέσμευσε και τις μελλοντικές προμήθειες του Οργανισμού στο άρμα των δύο εταιρειών.

Ενισχύοντας μάλιστα την άποψή του, πρόσθεσε αφοπλιστικά «άλλα λέγανε οι τέσσερις αρχηγοί, άλλα αποφάσιζε το υπουργικό συμβούλιο», ενώ επισήμανε «μου είπαν να αναβάλω την παραίτησή μου γιατί αν δήλωνα ότι η απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών ήταν να στηρίξουν τις θέσεις του Δ.Σ. του ΟΤΕ και των προμηθευτριών εταιρειών -σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου- θα ήταν κόλαφος για το πολιτικό σύστημα»! «Ποιος ήταν ο επισπεύδων;», τον ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν θέλω να απαντήσω», φέρεται να απάντησε εντός της αιθούσης, ενώ λίγο αργότερα είπε στους δημοσιογράφους «δεν ξέρω», μολονότι σε υπόμνημα που έχει υποβάλει στη Βουλή, δείχνει τον επίτιμο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Από το 1964 στούς χρωματισμούς και στης ανακαινίσεις εσωτερικών καιεξωτερικώνχωρων.